15 jarig bestaan stichting Ooievaart

11/12/2017 door Tamara

Op 7 december heeft stichting De Ooievaart, Haagse Rondvaart haar 15 jarig bestaan gevierd.  Peter Duivesteijn, directeur van de Ooievaart: ‘Bij de succesvolle rondvaart staan de vrijwilligers bovenaan Mede door deze vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet is het een groot succes geworden en kunnen jaarlijks duizenden toeristen Den Haag vanaf het water bewonderen.We blijven ons inzetten voor een leefbare buurt vanaf de haven op de Bierkade. ’ Inmiddels telt de stichting maar liefst 110 vrijwilligers.

Wethouder Rabin Baldewsingh heeft in de Glazenzaal 13 Stadsspeldenuitgereikt aan vrijwilligers die 10 jaar aan de stichting zijn verbonden.

Stadspenning

De Stadspenning en de Stadsspeld zijn de 2 onderscheidingen waarmee het gemeentebestuur vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor de stad.

De Stadsspeld bestaat sinds 1994 en is bedoeld voor vrijwilligers die zich ten minste 10 jaar bijzonder hebben ingezet voor de Haagse gemeenschap, in wijk- of buurtverband.

De stadspenning werd uitgereikt aan: Hester van der Jagt-Marcelis, Theo  Maijer, Johan Prins, Teun van der Toorn, Yvonne  Malherbe, Cees Simonis,  Leo Waasdorp,  Rint de Jong, Cees van der Holst, Dicky Kwakkel-Daprie, Elsbeth Tempelaar-Mulder,  Steef Müller en Bram van der Tas.

Alle vrijwilligers van stichting de Ooievaart kregen een vrijkaart voor Carnivale, Festival Carnivale Den Haag biedt tijdens de kerstvakantie van 27 tot en met 30 december 2017 een winterse kermis van weleer met vermaak en vertier uit alle windstreken in het Huijgenspark en is net als de Ooievaart voor deze plek een buurtinitiatief.

www.ooievaart.nl